Logo mc free
NoMoreC

 

Vergroten kennis en bewustzijn van hepatitis C bij homomannen

 

NoMoreC heeft als doel om de kennis over en het bewustzijn van hepatitis C bij homomannen en professionals te vergroten. NoMoreC biedt homomannen tools om de kans op hepatitis C transmissie te reduceren. Hierbij worden online en face-to-face strategieën gecombineerd. NoMoreC is opgezet in nauwe samenwerking met de doelgroep: MSM die risico lopen op hepatitis C.

NoMoreC

DE WEBSITE

 

De NoMoreC-website geeft uitgebreide informatie over hepatitis C en biedt onder meer advies-op-maat over risico en het beperken van risico. Mannen die zich thuis willen testen, kunnen de C-test bestellen. Ook kan via de website de gratis NoMoreC-toolbox besteld worden met daarin producten die de kans op overdracht van HCV kunnen reduceren. Instructievideo’s over desinfectie laten zien hoe de producten uit de toolbox gebruikt kunnen worden. De website toont ook interviews over hepatitis C met mannen uit de MSM gemeenschap die hun ervaringen delen.

BEKENDE BLOGGER INTERVIEWT NOMOREC CAMPAGNETEAM

 

Hiv-activistische blogger en vlogger Mark S. King van MyFabulousDisease.com ontmoette het NoMoreC campagneteam in Sauna NZ en vroeg de mannen het hemd van het lijf over NoMoreC en de speciale Toolbox. Bekijk het filmpje hier.

De campagne & de community

De promotie van NoMoreC wordt in samenwerking met het consortium door de Amsterdamse homogemeenschap zelf bedacht en uitgevoerd. Er vindt zowel offline als online promotie plaats van NoMoreC. Er zijn posters en flyers gemaakt die verspreid zijn door de stad en er zijn tal van promotieactiviteiten gepland, onder meer rond de Leather Pride en de Fetish Pride. Online wordt gebruikt gemaakt van het social media bereik van een aantal mannen die bij NoMoreC-betrokken zijn en er worden banners geplaatst op onder andere datingsites.

THUISAFNAMETEST

De C-test is een RNA-zelfafnametest (dried blood spots) die mannen, 14 dagen na risicovolle seks, kunnen doen. Het laboratorium van het AMC analyseert het bloedmonster en binnen een week volgt online de uitslag. Een losse C-test kost 25 euro en een ‘abonnement’ van vier testen kost 80 euro. Bij een positieve uitslag ontvangen mannen online een verwijsbrief, waarmee zij naar hun hiv-behandelaar of (via de huisarts) naar een MDL-arts kunnen gaan.

 

Foto C-test: © Marco Hietberg Fotografie

thuistest
NoMoreC toolbox

TOOLBOX

 

In totaal hebben meer dan 40 mannen geholpen met het ontwikkelen en inpakken van de ‘NoMoreC Toolbox’. De Toolbox bevat informatie en voorbeelden van items waarmee het risico op hepatitis C-overdracht kan worden verkleind. Denk aan handschoenen, condooms en desinfectiemiddelen. Alle Amsterdamse fetisjshops, hiv-behandelcentra en de soa-poli van GGD Amsterdam, helpen mee om de Toolbox gratis te verspreiden onder mannen die risico lopen op hepatitis C.

RISICOREDUCTIE-STRATEGIEËN NoMoreC is nagegaan welke maatregelen je kan nemen om de overdracht van hepatitis C te verkleinen en geeft advies op maat. Om het advies duidelijk in beeld te brengen, zijn er verschillende strips gemaakt en zijn er een aantal video's opgenomen, waaronder de video over de desinfectie van de speelplek.