Een Tweede NoMoreC Stripvertaling in Tsjechië

Al in maart spraken wij over een Spaanse vertaling van onze NoMoreC strips, maar sinds kort is er ook sprake van een tweede, Tsjechische, versie!

 

NoMoreC was met een stand aanwezig op het European Chemsex Forum in Parijs, november 2019, waar ook Xenie Uholyeva van de organisatie Česká společnost AIDS pomoc (Tjechische Vereniging voor Aidshulp) aanwezig was. Deze organisatie richt zich op het ondersteunen van PLWHIV in hun dagelijkse leven, onder andere door middel van beleidsbeïnvloeding en het vergroten van HIV-preventie en -bewustzijn. Xenie Uholyeva was blij verrast om mensen van NoMoreC te ontmoeten en deelde enthousiast hoe onder de indruk zij en haar collega’s zijn over NoMoreC, over de uitgebreidheid van de website, en over de wijze van communiceren in woord en beeld.

 

 

Tijdens haar werk gebruikt Xenie de Engelstalige strips over risicoreductie van NoMoreC.nl bij het trainen van professionals. Ze vroeg of het mogelijk zou zijn deze strips in het Tsjechisch te vertalen, als voorlichtingsmateriaal voor MSM (mannen die seks hebben met mannen) en voor druggebruikers in de Tsjechische Republiek. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

 

 

Via e-mail heeft NoMoreC de organisatie bij de vertaling ondersteund en bij de keuze van op de lokale consumentenmarkt beschikbare desinfectiemiddelen die effectief zijn tegen hepatitis C. Daarnaast heeft NoMoreC de Tsjechische vertaling gecontroleerd op juistheid van details, zoals volgorde van handelingen en inwerktijden van desinfectiemiddelen. Op termijn zullen de strips integraal op een website worden gepubliceerd. Vooralsnog worden losse frames uit de strips gebruikt om via onder meer bierviltjes en sociale media mannen voor te lichten over hepatitis C en over risicoreductiemethoden.

 

 

Wij zijn erg blij met deze Tjechische samenwerking en hopen in de toekomst nog meer landen en steden aan ons te kunnen verbinden in de strijd tegen hepatitis C.